000000 2C4A52 542A00 656D56 6B958B 74A9B7 97AC8D F1EDA4

Share this photo on Twitter Share this photo on Facebook

Preguntes/ Preguntas/Questions 14

Posted by
Adela Fonts (Barcelona, Spain) on 15 May 2010 in Abstract & Conceptual and Portfolio.

* És la vista la que ens dóna les imatges? o és la imaginació?
* ¿Es la vista la que nos da las imágenes? o es la imaginación?
* Is't the sight that gives us the pictures? or is't the imagination?

*La fotografia és una eina per tractar amb coses que tothom coneix però en las que ningú s'hi fixa. Emmet Gowin
*La fotografía es una herramienta para tratar con cosas que todos conocen pero a las que nadie presta atención. Emmet Gowin
*Photography is a tool to deal with things that everyone knows but to which nobody pays attention. Emmet Gowin

I am very glad to be in Aminus3... thanks for visiting my photoblog... and express your opinion!

Vicent from Maó, Spain

Realment està plena d'interrogants aquesta imatge, els meus son des de unpunt de vista de elaboració de l'imatge. Veig molts detalls diferents (les cúpules, la tonalidat de les cases, l'emmarcat de l'imatge) però no soc capaç de llegir-les

15 May 2010 5:43am

@Vicent: Aquesta imatge va ser una gran sorpresa per a mi Vicent! M'estava observant quin era el millor angle per fotografiar l'edifici del Museo Nacional d'Art de Catalunya al fons i al mateix temps incorporar tots elements que hi ha entre aquest fantàstic edifici i casa meva. Al enfocar me'n vaig adonar que també es veien reflectides las dues cúpules de la Basílica de Sant Josep Oriol en un curiós joc de reflexions que a hores d'ara encara no entenc. Va ser tan sorprenen que vaig decidir ensenyar-la aquí com a curiositat natural... doble reflexió sense explicació i no és cosa de la imaginació ni de la manipulació! Jo ho veia però no esperava que el sensor fos capaç de captar les cúpules de la basílica entre els núvols! Gràcies per passar per aquí! Que tinguis una bona tarda amic Vicent!

Nina from Haute Loire, France

Comme une apparition au loin... Ai je absorbé quelques substances qui me fqit voir ce mirage? Bonne journée Adela!

15 May 2010 6:24am

@Nina: Une curieuse série de réflexions que mes yeux ont vu. Mais la machine a pense comme moi! Une très gran sorprise de voir que la machine avait bien travaillée! Deux réflexions dans la même composition! Je suis contente que vous aimez ce mirage! Merci beaucoup Nina! Bonne journée...

kiwisa from North Shore, New Zealand

A great POV for the view within a view of the old and the new

15 May 2010 6:32am

@kiwisa: Thanks you very much kiwisa! Glad you like it! Best regards, Adela

Lalena from Barcelona, Spain

Un munt de superposicions, detalls arreu, cúpules, antenes, núvols, finestres xipresos..... Un garbuix mental?! Quants elementsper a la imaginació i la reflexio que ens portesavui, Adela!

15 May 2010 7:01am

@Lalena: Aquesta imatge va ser una gran sorpresa per a mi Lalena! M'estava observant quin era el millor angle per fotografiar l'edifici del Museo Nacional d'Art de Catalunya al fons i al mateix temps incorporar tots elements que hi ha entre aquest fantàstic edifici i casa meva. Al enfocar me'n vaig adonar que també es veien reflectides las dues cúpules de la Basílica de Sant Josep Oriol en un curiós joc de reflexions que a hores d'ara encara no entenc. Va ser tan sorprenen que vaig decidir ensenyar-la aquí com a curiositat natural... doble reflexió sense explicació i no és cosa de la imaginació ni de la manipulació! Jo ho veia però no esperava que el sensor fos capaç de captar les cúpules de la basílica entre els núvols! Gràcies per passar per aquí Lalena! Una abraçada!

Tamara from Aarschot, Belgium

Very well done Adela ! Did you superpose 2 photos or is it reflections I see ? Confusing, but nice !
Have a great weekend Adela :)

15 May 2010 7:36am

@Tamara: This image was a big surprise to me Tamara! I was watching what was the best angle to photograph the building of the National Museum of Catalan Art in the background while incorporating all the elements that exist between my house and this wonderful building. I realized that the focus is also reflected saw the two cupolas of the Basilica of Sant Josep Oriol in a curious game of reflections at the moment still do not understand. It was so amazing I decided to show it here as a natural curiosity ... twice without explanation and reflection is not something for the imagination or manipulation! I saw it but did not expect that the sensor was able to capture the domes of the basilica in the clouds! Thanks you very much! Best regards, Adela

Vagalume from Barcelona, Spain

Buen foco y mejor composición, las ideas y saber plasmarlas.. es el mejor arte.

15 May 2010 8:02am

@Vagalume: Puc considerar que t'agrada doncs? Gairebé un somni aconseguir les dues transparències alhora... Que tinguis una bona tarda!

Reno from Cd de México, Mexico

Sin duda como que tú y yo estamos en la ascensión hoy...Arboles y cupulas como antenas...Un movimiento hacia arriba se percibe.
Buen días Adela...

15 May 2010 8:15am

@Reno: ... una coincidencia querido amigo! Lo cierto es que esta mañana tu "declaración de intenciones" me ha puesto enferma... suerte que he podido manifestar la mía y ésto me ha llenado de la paz interior que necesitaba como agua de mayo. Y si, hay un movimiento potente hacia arriba que se percibe claramente. Ya me conoces... soy mujer de botellas medio llenas antes de medio vacías... esperemos que nadie nos arrebate nunca la letra... sin ella y sin la fotografía el mundo seria ya en estos momentos lo más parecido a un infierno! Una abrazo querido Reno y buen fin de semana (bueno, lo que queda de él)

Nitin from Milano, Italy

Wow such a beautiful picture! Is it in Barcelona? (Hey Adela, I sent you a msg asking you for some information did you get it?).

15 May 2010 9:04am

@Nitin: Thanks for your words Nitin! It is a vision of my beloved city into two light transparencies that overlay so smart! I have not received anything from you ... My email address is afontsaluar [AT] gmail [DOT] com ... written here and make me your questions. Delighted to answer ... thank you very much and good weekend!

JPS from Le Havre, France

Un mirage, un mirage !!!

15 May 2010 9:39am

@JPS: A few slides together!

grouser from Ludlow, United Kingdom

Wonderful layers of imagery. A feast for the eyes.

15 May 2010 10:08am

@grouser: Thanks you very much grouser! Un juego de transparencias y de reflejos

Isidro from Barcelona, Spain

una compo y reflejos magistrales, me encanta el efecto sierra de la arquitectura de la izquierda haciendo de semimarco y las nubes, bon cap de setmana Adela!!!

15 May 2010 10:16am

@Isidro: Moltes gràcies Isidro! Pasa una bona nit! Adela

K.B.R from Switzerland

Impressionante , j'aime beaucoup l'architecture

15 May 2010 2:12pm

@K.B.R: Merci beaucoup! Bonne journée à toi! Adela

Pavan Kaul from Mumbai, Afghanistan

This is very beautiful Adela..looks like a multiple exposure with the reflections! Great shot!

15 May 2010 2:12pm

@Pavan Kaul: Do not think it was possible to reflect all the slides in a photograph, but if tube went well this way. A gift to the photographer excited! Thanks you very much Pavan! Glad you like it! Best regards Adela

Anne from Singapore, Singapore

Awesome!! very good and beautiful works as always Fonts. Excellent! Have a nice weekend!

15 May 2010 2:39pm

@Anne: Thanks you very much Anne! Glad you like it! Best regards. Adela

Marie from FRESNES, France

belle idée de composition.

15 May 2010 4:41pm

@Marie: Merci beaucoup! Bonne journée à toi! Adela

Yvon from Orleans, France

Cette superposition d'image est superbe
belle réussite, Adela
bonne soirée

15 May 2010 4:55pm

@Yvon: Merc i beaucoup Yvon!!! Bonne soirée!!! Je t'embrasse Adela

The MaJor from TM HooD, Iran

like ure reflection series..u catch them wonderfully !!

15 May 2010 5:42pm

@The MaJor: Thanks you very much! Glad you like it! Best regards! Adela

Tede from Aubenas 07, France

Estic en el temor d'aquesta foto, la composició de grans i de gran bellesa. Adela Bravo i felicitacions. Bona nit.

15 May 2010 7:03pm

@Tede: Moltes gràcies Tede! Celebro que t'agradi! Bona nit! Adela

john4jack from Corvallis, Oregon, United States

Terrific effect. Well done. Muchos besos.

15 May 2010 7:23pm

@john4jack: Terrific effect all yours every day! Thanks you very much! glad you like! Best regards y muchos besos Adela!

TERESA from Es Castell, Spain

Adela, aquesta composició té un efecte interrogant cent per cent. On som? Salut!

15 May 2010 7:29pm

@TERESA: Al terrat de casa meva darrera dos vidres de dos finestres diferents i per tant dos reflexes diferents, un darrera l'altre i l'últim amb núvols inclosos! Millor mirar... sense fer preguntes... oi? Que consti que t'entenc és difícil de veure com va la cosa! fins i tot em costa explicar-t'ho! Un dia en convido a casa i t'ho ensenyo Teresa, Moltes gràcies amiga! Bona nit Adela

El pare from Prepirineu, Spain

Hola Adela, Acabo d'arribar d'un gran dia a Reus, una trobada d'amics fotògrafs, i em trobo amb aquesta meravella de reflexos i doble reflexos. Ja he llegit la teva explicació. Magnífica, sorprenent, les dues cúpules de la Basílica semblen sortir com per art de màgia de dins del barret de copa de la gran mag, no sé si s'ha de dir maga, de la fotografia. Felicitats, amiga. Salutacions molt cordials.

15 May 2010 8:04pm

@El pare: Celebro que t'ho hagis passat d'allò mes be amb els companys fotògrafs a Reus! Desprès de la festa solament et faltava una imatge complicada amb cúpules, cels i edificis diversos... Moltes gràcies per l'esforç que has fet! Una abraçada de la maga Adela i molt bona nit amic Manel!

María from Montpellier, France

Increíble. Me encanta esta superposición de reflejos y me recorda un texto del filósofo Husserl que hablaba del "horizonte externo" para decir que siempre hay algo más allá del horizonte, que siempre queda algo por ver, que nunca lo puedes divisar todo con una sola mirada, que un objeto siempre esconde cosas...
Y entonces, lo maravilloso de tu foto es que con ella, es como si fueras más allá del paisaje mismo, como si enseñaras lo que no se puede divisar de inmediato.

15 May 2010 8:33pm

@María: María ha sido fantàstico leer tu comentario y tu referencia al texto del filósofo Husserl sobre el "horizonte externo" me gusta y si está de acuerdo con la fotografía. Para mi fué una verdadera sorpresa descubrir el reflejo de las cúpulas entre las nubes... en un primer momento no las habia visto preocupada buscando el mejor punto de vista para mi fotografia... Muchas gracias amiga me has hecho feliz con esta alusión al horizonte externo... me gusta la idea! Buenas noches y feliz descanso María!

k@ from Paris, France

Les couleurs, les reflets, créent un mouvement comme si on était dans un train, dans un film !

16 May 2010 8:49pm

@k@: Bien vu Karine! Cést vrai... "comme dans un train dans un film"... Merci beaucoup! Je t'embrasse, Adela

Magrat from Nordhausen, Germany

Like an urban Fata Morgana... Strong colors, Adela! :)

17 May 2010 3:19pm

@Magrat: I like the reference to the Fata Morgana! Thanks you very much Magrat! Best regards, Adela

yiannis krikis from thessaloniki, Greece

excellent mood - I like the mystery in this image

17 May 2010 5:10pm

@yiannis krikis: Thanks you very much! Glad you like, best regards, Adela

missparis from Paris, France

Une très belle compo

17 May 2010 6:10pm

@missparis: Merci beaucoup! Bonne soirée! Adela

✿ Anina ✿ from Auckland, New Zealand

this is beautiful! Very well spotted and captured. I love the colour tones

18 May 2010 4:24am

@✿ Anina ✿: Thanks you very much Anina! Glad you like it! Best regards! Adela

Belén from Salamanca, Spain

Increiblemente bellos estos reflejos mi querida amiga. Son tan buenos que da hasta un poco igual dónde se localizan pq hablan por si solos y nos dicen lo que están allí para que los veamos. Me explicado como un libro cerrado lo sé....así que me voy a tomar otro café a tu salud. Te apetece?

21 May 2010 8:43am

@Belén: Pues para explicarte mal lo haces muy bien! Has reunido las palabras suficientes para explicarme a mi! No es importante saber sino ver con la mirada del espíritu! Solo es importante saber que quién hizo la fotografía no engaña... lo que hay en la fotografía es lo que el fotógrafo vio con su objetivo... esta es la maravilla. La imagen que yo vi en aquel preciso instante es la misma que tu ves ahora. Agradezco tu café, te dejo y voy a tomarme uno a tu salud amiga! Muchas gracias querida Belén!

David Nos from Barcelona, Spain

Impressionant, com dos torres fantasmagòriques que apareixen del no res...
molt bona!

21 May 2010 4:46pm

@David Nos: Et ben asseguro que el vaig veure i no l'entenia... em semblava mentida! Vaig fer la fotografia sense gaires esperances de que surtis a la fotografia. Quan la vaig veure a la pantalla em vaig quedar de pedra! Celebro que t'agradi! Bon cap de setmana David!